Dans som trening

Mange forbinder trening med slit og svette. Dette er for så vidt en del av prosessen, men det er ikke slik at man absolutt trenger å ha det vondt for å komme i god form. Du kan også svinge deg rundt på dansegulvet, samtidig som du kommer i form. Det finnes en rekke forskjellige grener innenfor dansen, og noen av dem kan være riktig så slitsomme! Men minst like godt for kropp og sjel!

Før var det slik at dans var forbeholdt danseskoler, og mye av dansen gikk ut på tradisjonelle øvelser som vals og slowfox. Ettersom dansen har utviklet seg gjennom årene har det også kommet til en rekke stilarter som egner seg vel så godt på treningssenteret som i dansesalen. De aller fleste treningssenter med respekt for seg selv arrangerer derfor daglig gruppetimer hvor det fokuseres på ulike danseøvelser. Zumba er en typisk øvelse som er å finne på mange sentre rundt om i hele Norge. Og jammen meg blir du sliten av det, samtidig som det er skikkelig gøy!

Skal du være med på slike gruppetimer er det samtidig veldig viktig å kle seg i noe som passer. Først bør du tenke på å skaffe deg gode sko, som det er godt å bevege seg i. Helst bør også disse ha god lufting. En god treningsshorts er også fryktelig viktig å skaffe seg, da det er velkjent at i for eksempel zumba-timer kan det bli veldig varmt etter hvert. Ofte er salene godt luftet, men det er klart at med så mange ivrige dansere på et sted er det veldig viktig med en god treningsshorts. Legger du i tillegg med en god overdel, så er mye gjort

Ettersom årene har gått har også skolen blitt opptatt av å ikke bare hoppe bukk og løpe 3000 meter i gymtimene. I dag er også fysisk krevende danseøvelser en del av mange gymtimer i det ganske land. Derfor kreves det også her at man husker å gå til innkjøp av en god treningsshorts for at gymtimen skal bli en så god opplevelse som mulig. Det trenger ikke være dyrt, men enkelt å bevege seg i bør det være. Zumba-opplæring eller det å lage en dans sammen med sine medelever blir så mye morsommere om man slipper å irritere seg over hvilke klær man har på seg og hvor varmt det har blitt i gymsalen.