Hvordan bli oppdaget i nå dagens musikkbransje

I dagens musikkindustri er det hard konkurranse. Det er vanskelig å bli kjent, men lettere å bli oppdaget. Med sosiale medier, musikk apper og tv-show er det en sjanse for oss alle uansett hvor du kommer fra.

Noe av det viktigste er å kunne reklamere for deg selv. Her er den mest effektive måten sosiale medier. Ha flere kontoer relatert til musikken din og vær aktiv med å legge ut hva du gjør. En smart måte og få følgere på er da å kommentere og diskutere temaer på andre sine kontoer. Alltid ha link til dine andre sosiale medier på kontoen din. Steder som SoundCloud og YouTube er perfekt for folk som produserer egen musikk og vil få den oppdaget. Reklamer musikken din på sider som Facebook og Instagram f.eks.

Alle må starte et sted og som folk alltid har gjort i løpet av årene starter mange der man kommer fra. Finnes det en café, pub eller et arrangement du kan opptre på? Der er det også lurt å fortelle etter ditt show at du har sosiale medier hvor folk kan følge deg videre.

Musikkindustrien er hard, derfor er det viktig å han en positiv tankegang. Uansett hvor vanskelig og lang tid det tar. Finn ut hva målet ditt er for musikken din. Vil du bli verdenskjent? Landskjent? Eller er det viktigste for deg å få opptre litt her og der? Uten et mål vil man ikke kunne komme noe sted. En må vite hvor en skal og legge en plan for hvordan en skal komme seg dit.

Vil du at folk skal huske musikken din er det viktig og ha ditt eget særpreg. Dette kan være vanskelig å finne, men nesten alle artister har en liten egen sjarm ved dem. Når en fremfører er man mest sårbar og en skal kunne åpne seg helt til publikum. Hvis du føler du ikke har dette er det viktig å ha et åpent sinn. I en kreativ bransje som musikk er det ikke rom for A4. Eksperimenter med forskjellige sjangere og få inspirasjon av andre artister og kunst.

Nesten alt i dag går på sosiale medier. Man reklamerer, holder kontakt med folk og handler på nettet. Skal en kjøpe f.eks. barneklær:kidsbrandstore.no kan man lett skrive inn en nettside og kjøpe det rett hjemmefra og få det i posten noen dager senere. Med musikk kan man si det nesten er det samme. I stedet for å gå til butikken og kjøpe en cd, sitter man hjemme og søker rundt på nett helt gratis. Derfor er det lettere for folk å finne ny og ikke så kjent musikk.

Det som er så fint i dag er at man trenger ikke å bli oppdaget av et musikk firma i dagens musikkbransje for å bli kjent. Du kan helt fint bli kjent ved å være din egen sjef så lenge du vet hvordan en produserer. Vet du det er det bare å lære seg å reklamere og du er allerede på god vei for å bli oppdaget og få følgere.