En historisk presentasjon

Her skal du få en historisk presentasjon over de mest populære hip-hop sangerne gjennom årtiene. Hip-hop fikk jo en knallstart som musikkgren på 70-tallet, og har siden den gang fremskaffet mange musikkstjerner. Den amerikanske DJ`en Afrika Bambaataa regnes som grunnleggeren av hip-hop musikken, og stilen kan deles opp på denne måten: Det musikalske uttrykket kommer i form av dj-ing, det uttalte ordet i form av rapping, det skrevne ordet i form av graffiti og det akrobatiske kroppsspråket uttrykkes i form av breakdance. Det er med andre ord en svært sammensatt musikkstil, og mange rappere er blitt berømte.

Røykende mann foran grafittivegg

Noen av disse rapperne har også blitt til moteikoner. De ikler seg gjerne et par tidløse vagabond sko som signaliserer både klasse og stil. I tillegg er hvite eller sorte bukser et must, sammen med en skjorte som har det amerikanske flagget på seg. De bruker gjerne noen fete gullkjeder, store beltespenner og caps. Men la oss se på de viktigste rapperne: Notorious BIG “Biggie” gjorde rivaliseringen på østkysten/vestkysten berømt, og etterlot seg noen av de største hip-hop sangene etter å ha blitt tragisk drept.Jay Z er en av de mest innflytelsesrike rappere og produsenter i vår tid. Han er kjent både for musikken sin, samt for å ha oppdaget andre hip-hop artister i løpet av sin karriere. Jay Z er også kjent for sitt forhold til artisten Beyonce.

KRS One er en ekte pioner innen hip hop, og startet som en del av en duo. Senere fikk han vist sitt talent som solosanger. Hans historier som handler om det å komme seg vekk fra gatene, gjør ham til en av de mest berømte rapperne til dags dato. Rakim er en annen pioner innen hip hop, og han er kjent for sin ferdighet med tekst og rappe-stil. Takket være hans mange hit-rekorder, så kan vi kalle Rakim for en av de beste hip hop-sangerne gjennom tidene. Nas er en annen ung mann som har kommet seg langt i livet, også takket være sin feide med Jay Z.

To særegne hip-hop menn

Alle som kjenner til noen hip-hop sangere, kjenner til Run DMC. Denne gruppen definerer seg som “old school rap” og er like populære den dag i dag som det de var på 80-tallet. LL Cool J er en av de mest berømte hip hop-sangerne som stadig kommer ut med en ny hit. Til slutt kan vi nevne Eminem, der han rett og slett byr på noe nytt i filmen “5 Mile” som kronet hans karriere og førte til enorm berømmelse.