Hvordan bli oppdragsmusiker

 

For mange musikere er det store målet å enten kunne leve av musikken, eller i alle fall kunne ha det som en bi-inntekt og litt mer enn bare en hobby. Mange tenker nok også at dette er høyt opp og langt frem, men slik trenger det ikke å være.

Bruk sosiale medier for alt de er verdt

Først og fremst må man ha et publikum, og dette kan kanskje være noe av det vanskeligste. Hvis man skal bookes til jobber så må jo folk vite at man finnes, og hva det er man kan tilby. Her er det selvsagt mange måter man kan gå frem på, men et hett tips er at man i alle fall viser seg frem på sosiale medier, slik at man også er enkel å få tak i dersom noen er interessert.

Ikke gjør alt selv

Det er også viktig at man på forhånd tenker igjennom hva man gjør når man begynner å få oppdrag. Blant annet er det viktig at det økonomiske ordnes opp i på en lovlig og oversiktlig måte. Noen velger å starte enkeltmannsforetak, men dette er kanskje litt voldsomt dersom man ikke skal opptre så mye, og derfor er det flott å kunne omgå denne papirmøllen. Fakturer uten virksomhet ved å gå gjennom et faktureringsfirma som tar seg av alt det viktigste arbeidet, og lar deg sitte igjen med den lønnen du ønsker.

Vis deg frem

For spirende musikktalenter kan en av de norske musikkfestivalene også være et perfekt sted å få vist seg frem. Selv om man ikke får muligheten til å stå på scenen kan man få mye oppmerksomhet ved å troppe opp med en gitar (eller annet instrument!) og sangstemmen der hvor folk møtes. Her blir man selvsagt synlig for publikum, men man har også muligheten til å vise seg frem for bransjefolk som kanskje er på utkikk etter nye artister. Sørg for at du alltid har med deg visittkort med kontaktinformasjon, og at det er enkelt for interesserte å finne smakebiter av musikken din på nettet.