Bygge eget studio?

Har du en voksende musiker eller kanskje en filmskaper i magen? unge talenter blir stadig oppdaget, blant annet på sosiale medier som har blitt den naturlige promoteringskanalen for dagens unge generasjon, og det med god grunn. Sosiale medier er blitt en stor del av hverdagen. Mange jobber hjemmefra med talentet sitt, og velger dermed å bygge seg et ordentlig studio hjemme slik at de kan sette av tid til sitt kunstneriske arbeid når de selv ønsker. Det er et tidskrevende prosjekt som for mange vil lønne seg i lengden. Friheten er å kunne arbeide med kunsten sin hjemmefra, helt uten å måtte forholde seg til faste bookede tider delte studioer.

Gjør arbeidsplassen innbydende

Det er vanlig å bruke en tredjedel av døgnet sitt til arbeid, og det blir mange timer jobb i løpet av et år! Derfor er det lurt å gjøre arbeidsplassen til et sted du trives. Med et studio hjemme kan du innrede akkurat slik du selv ønsker, på den måten er det alltid fristende å komme i gang med dagen og starte arbeidet eller prosjektet. Selv om studioet skal brukes til jobbing, er det viktig med en behagelig sofa for pausetiden. For pauser må man ha, også i arbeidsoppgaver man elsker å gjøre. Velg en som ikke bare er god å sitte i, men som passer godt med stilen studioet er innredet i, for den rette atmosfæren for ditt studio.

Husk på naboene

Det er lett å bli revet med i kunsten. Er du musiker er det viktig å huske på at naboene kan oppleve mye lyd som sjenerende. Derfor er det viktig at du lydisolerer studioet grundig. Ikke bare av hensyn til naboene, men også for å sikre kvaliteten i arbeidet. For å få et godt lydopptak mens du spiller inn musikken din, burde ikke bare studioet være godt isolert, men helst så lydtett som mulig. Da hindrer du lydforurensing og støy. Da sikrer du både blide naboer og gode resultater. Med et selvbygget studio kan du endelig styre dagen din slik du selv ønsker, helt på din egen tid. Du kan endelig skreddersy din egen hverdag.