Historien om Paperboys

En av Norges mest kredible rap-grupper gjennom historien er Paperboys, som i dag består av Øyvind «Vinni» Sauvik og DJ Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård. Den opprinnelige gruppa besto av “Vinni” og Jarle «J.J.» Hollerud. Hollerud forsvant fra gruppa i 2002 og ble erstattet av nevnte Halstensgård. Hip-Hop-gruppa brøyt gjennom lydmuren i 2002 med det kritikerroste albumet “No Cure For Life” som også skulle få Spellemannsprisen samme år for beste Hip Hop. Samme året ga Paperboys og Madcon ut låta “Barcelona” i fellesskap som også ble en kjempehit og Paperboys tok steget opp i eliten av norske klassikere.

Fortsatt oppegående og nyskapende

I 2003 ga rapper-duoen ut “The Great Escape” som nådde opp til tredjeplass på VG-lista samme år. I 2004 skulle albumet «When Worlds Collide» sikre Paperboys den andre Spellemannsprisen i 2005. Så ble det stille rundt Paperboys i fire år før de dro til med singelen «Lonesome Traveller» og deres fjerde album «The Oslo Agreement». Det var med andre ord en av de store tungvekterne som dro til Sandefjord da arrangørene lyktes med å få Paperboys til vinterfestivalen i hvalfangerbyen. Paperboys har hatt mange utfordrere og konkurrenter gjennom den korte, norske rap-historien. Likevel klarte Paperboys å bevise ved fire anledninger at de kunne forsvare tittelen som en av de fremste i sitt virke i Norge, noe som må kunne sies å være særdeles imponerende.

Paperboys har klassikerstatus

Skal du slappe av med musikk i nye hagemøbler til sommeren? Da anbefaler jeg de to samle-albumene som Paperboys har gitt ut, henholdsvis i 2006 og 2011. Der er de beste monsterhitene samlet opp og det er muligheter for nostalgiske tanker når låter som «Moving Up», «It’s Paper», «Barcelona», «Hey Man» og “The Lonesome Traveller” kommer på rekke og rad. De spiller fortsatt rundt omkring på festivaler i Norge og det kan fort dukke opp en mulighet til å se dem live. Rapperne har totalt fem Spellemanns-nominasjoner (der de vant to av dem) bak seg og to Alarm-priser. “Vinni” som gikk solo i 2010 spiller fortsatt en hel del konserter i Norge under navnet «Vinni and the Vagabonds».