Lever hiphop og rap?

Det er vanskelig å si hvilken musikksjanger som er mest populær i dag. Av ulike grunner har musikk-bildet endret seg til det mer kaotiske. Innflytelsen kommer fra overalt hele tiden. Vi elsker like mye crazy Melodi Grand Prix musikk som Klassisk eller Blues.

Men et spørsmål mange spør seg i dag er om lever hiphop og rap lenger?

Kamelen

Kamelen er et godt eksempel på at hiphop og rap lever i beste velgående. Den unge bergenseren har de siste årene gått mellom fengsels-anstalter og kriminalitet, men rappen har reddet han. I dag turnerer han hele landet med kul, nyskapende rap som har røtter tilbake til Bronx og Harlem. Med låter som Si ingenting, Familien Først og Creme De La Creme, så har folk virkelig fått øynene opp for den fengende musikken.

Andre talenter

Er du en av de fremtidige rapperne, så må du satse. Du kan søke lån på dagen uten sikkerhet for å råd til å satse på musikken du elsker over alt på jord, en da må du ikke rote bort pengene på tull og fjas. Det kan bli et tøffere liv enn det Kamelen har opplevd. Lån på dagen er tusen ganger lettere enn å bli artist, men kan være med på å realisere drømmen. Her er noen nye talenter:

  • Halva Priset
  • Mugisho
  • T-section

Hva er rap?

Vi tenker ofte på rap og ungdomskultur i samme kontekst. Men den er ofte mye mørkere og dypere enn som så. Det handler om identitetskrise, opprør og selvmordstanker. Ofte blandet med narkotika og hærverk. Men det betyr ikke at musikksjangeren ikke har en plass i dagens lys. Musikken samler folk og gir gode vibrasjoner som man kan flyte og vokse på. Det er også viktig i en verden som blir rarere, galere og litt mer utrygg dag for dag.